Знайомий салат «шуба» в новітній інтепритації
Інградієнти:
хліб житній - 6 скибок.
буряк - 150 г
лимон - 1/4 шт.
майонез оливковий - 6 ст.л.
сіль і цукор коріандр (мелений, щіпка)
філе малосольного оселедця - 1 шт.
желатин - 1,5 ч.л.
вода для замочування желатину - 70 мл.
Приготування:
1. Буряк відварити, почистити, нарізати на
невеликі шматочки. .Замочіть желатин в
холодній воді.
2. Покласти буряк в блендер, додати майонез
Оливковий,
трішки посолити, посипати меленим коріандром і подрібнити до стану
пюре.
3. Влити лимонний сік і спробувати бурякове
пюре на смак. Воно повинно бути приємного кисло-солодкого смаку. Желатин
підігріти (не доводити до кипіння!) І влити в пюре. Знову включити блендер і
збити до гладкої ніжною маси.
4. Бурякове пюре повинно трохи схопитися, перш ніж викладати його на хліб,
тому виріжте поки круглі заготовки з житнього хліба.
5. Гіркою покладіть на хліб шматочки філе малосольного оселедця.
6. Якщо у вас є високі металеві кільця для десертів - прекрасно! Виріжте ними хлібні заготовки
і так і залиште - потім заповніть мусом. Якщо ж ні - не біда! Канцелярські файли вам на допомогу.
Місця стиків скріпіть за допомогою скотча або степлером. Одягніть форми на хлібні денця і
залийте буряковим мусом. Приберіть в холод на годину, якщо подавати плануєте наступного
дня, знімайте кільця тільки перед подачею, інакше краї мусу
завітряться і потемніють. Можна змастити верх тонким шаром рослинного масла.
Перед подачею прикрасьте "чизкейки" шматочками лимона і зеленню.
СМАЧНОГО!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар