Що можна приготувати в мікрохвильовці: ТОП-3
оригінальних десертів за 5 хвилин
Мікрохвильовка найчастіше
використовується в побуті лише для розігріву їжі або розморожування продуктів.
А дарма, адже з її допомогою можна навіть готувати нескладні страви. Всього за
5 хвилин у вас на столі з'явиться дуже смачний десерт, зроблений саме завдяки
мікрохвильовій печі. Що смачно, просто і швидко приготувати в
мікрохвильовці.
Медово-пряні яблука,
запечені в мікрохвильовці
Спробуйте найпростіший,
чудовий і смачний дієтичний яблучний десерт у мікрохвильовці.
Інгредієнти:
·
3 яблука,
·
2 ст. ложки рідкого
меду,
·
щіпка меленого імбиру,
·
1 ч. ложка меленої
кориці.
Приготування:
1. Виріжте серединки з
яблук, намагаючись не пошкодити самі фрукти.
2. Змішайте імбир, корицю і
мед.
3. Всередину яблук влийте
солодку суміш і відправляйте яблука в мікрохвильовку на максимальній потужності
на 5 хвилин.
Шоколадний кекс у кружці
Просто, швидко, шоколадно,
ніжно і смачно – так можна охарактеризувати цей десерт, на приготування якого
знадобиться всього 5 хвилин.
Інгредієнти:
·
1 яйце,
·
3 ст. ложки вершкового
масла,
·
3 ст. ложки молока,
·
4 ст. ложки борошна,
·
4 ст. ложки цукру,
·
2 ст. ложки какао,
·
щіпка солі.
Приготування:
1. Змішайте всі сипучі інгредієнти.
2. Вбийте яйце, додайте
м'яке вершкове масло і все добре перемішайте.
3. Викладіть тісто в
змащену маслом високу ємність – кружку або чашку. Майте на увазі, що тісто
підніметься.
4. Відправляйте кружку в
мікрохвильовку на максимальній потужності на 3 хвилини.
5. Готовий кекс прикрасьте
розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.
Шоколадно-горіхові цукерки
Якщо ви любите горіхи і
шоколад, то такий десерт, що поєднує ці продукти – спеціально для вас!
Інгредієнти:
·
200 г шоколаду,
·
200 г згущеного молока,
·
100 г горіхів (волоські, фундук, мигдаль,
арахіс),
·
щіпка солі.
Приготування:
1. У ємність поламайте
шоколад, додайте до нього згущене молоко і сіль.
2. Відправляйте миску в
мікрохвильовку на 2-3 хвилини, поки не розтопиться шоколад.
3. Перемішайте суміш і
знову відправте її на 1 хвилину в піч.
4. Горіхи підсушіть,
подрібніть і змішайте з розтопленим шоколадом.
5. Викладіть масу у форму,
розрівняйте і відправте в холодильник на 1-2 години.
6. Остиглий шоколад наріжте
однаковими невеликими шматочками. Цукерки готові – можна подавати.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар