Детальна характеристика
Заморожені десерти діляться на збиті і частково заморожені. Збиті десерти
роблять з молока і заварного крему, або
немолочних продуктів - фруктів, шоколаду та
інших добавок, з'єднаних з цукром. До них відносять джелато, сорбет та
щербет.
Частково
заморожені десерти роблять з заварного крему і мусу без збивання. Це парфе і
десерт «Бомба», холодні суфле, торти з мусами, морозивом, десерти на основі
желатину.
Сорбет
Це збита суміш цукру,
води і фруктового соку в класичному вигляді. Але сьогодні в сорбет додають
вино, лікери, шоколад, горіхи, мед та інші смаки. Його зазвичай подають між
зміною страв як освіжувач або як десерт.
Існує
багато способів зробити сорбет. Крім цукру, використовують цукровий сироп або
пастеризовані яєчні білки, щоб поліпшити текстуру.
Парфе
У США парфе - це порція
морозива з шарами солодкого соусу, подана у високому бокалі. У Франції це більш
складний десерт, приготований зі збитих яєчних жовтків і збитих вершків,
смакових добавок. Все це змішують
і потім заморожують.
Граніту
Традиційний сицилійський
десерт з колотого льоду, змішаного з фруктами. Граніту - густіший десерт в
порівнянні з сорбетом, і містить менше цукру.
Десерт «Бомба»
Це класичний
торт-морозиво. У круглу форму викладають бісквітний корж, а потім наповнюють
начинкою - морозивом, сорбетом або парфе, або ж усім відразу. Традиційно,
десерт готують у вигляді півсфери і повністю закривають, поки він не
заморозиться. Його подають в формі з ручками, щоб було легко вийняти заморожену
«Бомбу» з форми.
Джелато
Морозиво в італійському
стилі, поєднання молока, вершків і цукру. Технологія приготування така ж: суміш
збивають в процесі заморозки. Його головна відмінність - в меншому вмісті
повітря.
У
джелато додають горішки, шоколад, свіжі фрукти і ягоди. Воно більш
кремоподібне, щільне і ніжне в порівнянні зі звичним морозивом.
Це
дійсно унікальний десерт, адже його не готують в промислових обсягах. Щоб
спробувати джелато, потрібно прийти в спеціальну джелатерію або кафе, де працює
майстер-джелатьере. Подають джелато відразу після приготування.
Французьке морозиво
Це не зовсім правильна назва, бо такий десерт більше нагадує заморожений
заварний крем, в якому більше яєчних жовтків і вершків у порівнянні з класичним
морозивом.
Заморожене суфле
Повітряна суміш з
фруктового пюре, яєчних жовтків і пишних білків. Таке суфле менш крихке і його
легше готувати.
Як
приготувати холодне суфле? Спробуйте ці дивовижні торти: шоколадний торт-суфле
з карамелевими профітролямі, торт «Райська пташка», яскравий річний
малиново-сирний торт.
Холодний мус
Універсальний компонент,
адже такий мус може бути як самостійним десертом, так і частиною муссового
торта!
Семіфредо
Це італійський
напів-заморожений десерт виготовлений з заварного крему, з прошарками меленого
печива Амаретто, горіхів або шоколаду. На відміну від морозива, семіфредо не
збивають.
Щоб
семіфредо замерзло, повітрям насичують заварний крем, додаючи до нього збиті
вершки або меренгу. Повітря також робить семіфредо менш холодним.
Яскравий попсікл існує трохи
більше ста років. З тих пір, як однієї холодної ночі 1905 року, 11-річний Френк
Епперсон залишив склянку соди з паличкою для розмішування на вулиці, попсікл
став одним з найулюбленіших холодних десертів в Америці. Зараз Popsicle - зареєстрована торгова марка, під її ім'ям
продають понад мільярд попсіклов щороку.
Немає коментарів:
Дописати коментар